OSMANİYE / MERKEZ - Cevdetiye Çok Programlı Anadolu Lisesi

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Kutlama Programı Düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" 109. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü ve tüm şehitlerimizi, kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Şerefle ve onurla yazdığımız şanlı tarihimize ilelebet sahip çıkacak, kahramanlık ve fedakarlık timsali şehitlerimizden devraldığımız mirası, vatanına sonsuza kadar sahip çıkacak olan yeni nesillere emanet edeceğiz.

Bugün, kutsal vatan topraklarının güvenliği ve bütünlüğü, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ederken, aynı zamanda "Çanakkale Zaferi"nin 109'uncu yıl dönümünü kutluyoruz.

Vatan savunmasının eşsiz bir örneği olan Çanakkale Muharebeleri; asil milletimizin fedakârlığını, her ne pahasına olursa olsun millî-manevi değerlerini koruma azmini ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesi ile "Türk askerinin ruh kudreti"ni gösteren büyük bir başarı abidesidir.

1071 Malazgirt Zaferinden itibaren ebedî vatanımız olan bu toprakların bedeli, "Vatan sana canım feda!" düsturunu benimseyen şehit ve gazilerimizin mübarek kanlarıyla ödenmiştir. Nefer şehit, ordumuz gazi olacaktır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını; kutsal vatan topraklarımızın, mavi vatanımızın, semalarımızın güvenliği, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi; ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve saygıyla yâd ediyoruz.

Kükrüyordu tepeden, Mustafa Kemal, Vatanıma ayak basacaksa düşman, Yaşamanın ne gereği var, En son nefer ölünceye kadar, Dövüşeceksiniz aslanlar, Görecek bütün dünya, Ne aslanlar doğururmuş, Emineler, Hatçeler, Ayşeler, Fatmalar.
Savaşmaktan kaçınır, kim varsa alnı kara; Kan dökmeyi bilenler hükmeder topraklara… Kazanmanın sırrını bilmiyorsan git, ara, “Çanakkale” ufkunda, “Sakarya” toprağında..
Yoktu ekmeği aşı. Yoktu toprağı taşı Çanakkale’yi taşımıştı sırtında. Mangal yürekli bir on başı.. Çanakkale Zaferimizin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Seyit Onbaşı ve Çanakkale Geçilmez Diyen tüm şehitleri rahmet ve minnetle anıyorum.

Şerefle ve onurla yazdığımız şanlı tarihimize ilelebet sahip çıkacak, kahramanlık ve fedakarlık timsali şehitlerimizden devraldığımız mirası, vatanına sonsuza kadar sahip çıkacak olan yeni nesillere, gençlerimize emanet edeceğiz.

Ara

Okullarda Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri, konulu seminer çalışmasını bütün seviyeden sınıflarımız , tüm velilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirdik.

Ara

Okul Müdürümüz Mesut TAŞKESEN, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebiyle düzenlenen etkinlikte; ömrünü öğrencilerine vakfetmiş emekli öğretmenimiz Coşkun ESLİK'e Hizmet Şeref Belgesi  verirken lisemizin en genç öğretmeni  Furkan DURMUŞ'a da meslek hayatında başarılar diledi.Okulumuzda görev yapan öğretmenlerimizle sohbette Müdürümüz, milletimizin evlatlarını yetiştirme yolunda öğretmenlerimizle birlikte yol yürümekten duyduğu gururu ifade etti.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı kapsamında, öğrencilerimizin hazırladıkları birbirinden eğlenceli skeç ve gösterilerle öğretmen ve öğrencilerimize keyifli anlar yaşattı. Bu çok özel kutlama programı için tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor, değerli öğretmenlerimizin bu güzel gününü içtenlikle  kutluyoruz.

Kas

Okulumuzun Çocuk Gelişimi bölümünde bulunan çizilmiş ve zarar görmüş sıraları öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin yenileme çalışmasıyla önce zımparalayarak temizledik, ardından boyayarak daha uzun yıllar temiz bir şekilde kullanılabilmesini sağladık.

Kas

24 Kasım 2023 tarihinde okulumuzda Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında bir hatıra bahçesi oluşturuldu. 25 adet zeytin fidanı idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve okul personelimiz tarafından toprağa dikildi. Sağlığı, uzun ömrü ve barışı temsil eden zeytin fidanlarımız okulumuza güzellik kattı. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Ekm

Daha temiz bir çevre ve düşük karbon ayak izi amacıyla başlattığımız geri dönüşüm projemize, öğrencilerimiz yoğun katılım gösterdi.

Ekm

Tübitak Bilim Söyleşileri kapsamında , Sütçü İmam Üniversitenden değerli  hocamız Doç.Dr. RAMAZAN YİRCİ okulumuz öğrencileri ile harika bir söyleşi gerçekleştirdi.

Emeği geçen başta Tübitak yetkilileri kıymetli hocamız .Doç.Dr. RAMAZAN YİRCİ ve okulumuz öğretmenlerinden Gözde GÖL,Seda SEZER,Hasan ÇELİK tşk ediyorum

Ekm

23 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 15.50'de Cevdetiye Anadolu Lisesi Okul Aile Birliğinin Olağan Genel Kurul toplantısı, okulumuz bahçesinde salonunda yapılacaktır.

Tem

Okulumuz tarafından düzenlenen gezide Tarsus'ta Tarsus Şelalesi'ne, Mersin'de Cennet - Cehennem ve Astım Mağarası'na gidilmiştir. Mersin sahil ve tekne turu yapılmıştır.

Nis

Okulumuzda Şanlıurfa - Halfeti - Göbeklitepe ve Balıklıgöl Gezisi düzenlendi. Öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla keyifli bir gezi gerçekleştirildi.