T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
OSMANİYE / MERKEZ - Cevdetiye Çok Programlı Anadolu Lisesi

Okulumuzda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Kutlama Programı Düzenlendi.

Okulumuzda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Kutlama Programı Düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" 109. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü ve tüm şehitlerimizi, kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Şerefle ve onurla yazdığımız şanlı tarihimize ilelebet sahip çıkacak, kahramanlık ve fedakarlık timsali şehitlerimizden devraldığımız mirası, vatanına sonsuza kadar sahip çıkacak olan yeni nesillere emanet edeceğiz.

Bugün, kutsal vatan topraklarının güvenliği ve bütünlüğü, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ederken, aynı zamanda "Çanakkale Zaferi"nin 109'uncu yıl dönümünü kutluyoruz.

Vatan savunmasının eşsiz bir örneği olan Çanakkale Muharebeleri; asil milletimizin fedakârlığını, her ne pahasına olursa olsun millî-manevi değerlerini koruma azmini ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesi ile "Türk askerinin ruh kudreti"ni gösteren büyük bir başarı abidesidir.

1071 Malazgirt Zaferinden itibaren ebedî vatanımız olan bu toprakların bedeli, "Vatan sana canım feda!" düsturunu benimseyen şehit ve gazilerimizin mübarek kanlarıyla ödenmiştir. Nefer şehit, ordumuz gazi olacaktır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını; kutsal vatan topraklarımızın, mavi vatanımızın, semalarımızın güvenliği, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi; ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve saygıyla yâd ediyoruz.

Kükrüyordu tepeden, Mustafa Kemal, Vatanıma ayak basacaksa düşman, Yaşamanın ne gereği var, En son nefer ölünceye kadar, Dövüşeceksiniz aslanlar, Görecek bütün dünya, Ne aslanlar doğururmuş, Emineler, Hatçeler, Ayşeler, Fatmalar.
Savaşmaktan kaçınır, kim varsa alnı kara; Kan dökmeyi bilenler hükmeder topraklara… Kazanmanın sırrını bilmiyorsan git, ara, “Çanakkale” ufkunda, “Sakarya” toprağında..
Yoktu ekmeği aşı. Yoktu toprağı taşı Çanakkale’yi taşımıştı sırtında. Mangal yürekli bir on başı.. Çanakkale Zaferimizin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Seyit Onbaşı ve Çanakkale Geçilmez Diyen tüm şehitleri rahmet ve minnetle anıyorum.


Şerefle ve onurla yazdığımız şanlı tarihimize ilelebet sahip çıkacak, kahramanlık ve fedakarlık timsali şehitlerimizden devraldığımız mirası, vatanına sonsuza kadar sahip çıkacak olan yeni nesillere, gençlerimize emanet edeceğiz.

25-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.03.2024 - Güncelleme: 26.03.2024 09:15 - Görüntülenme: 35
  Beğen | 0  kişi beğendi